Utskick augusti 2011

» Läs utskicket som pdf!

Bokenäsets Ådra Augusti 2011

Hejsan Alla Glada Ådror!

Sommaren är i full blom och skördarna börjar tas in i växthus och grönsaksland.

Familjen Stark drog på sig en sommarförkylning i mitten på juli som fortfarande inte riktigt gett med sig, hostan hänger i på nätterna. Hela familjen låg i däck i en vecka. Lite ångest börjar nu infinna sig över att semestern snart är slut. Men… mycket är ju fortfarande kvar som tur är så vi går glatt vidare i folkmusikens spår.

Ådran har varit i Slottsskogen på Gräfsnsäsgårdens dansbana och spelat till dans onsdagen före midsommar. Det var nog ingen bra dag för det var väldigt få dansare där. (Folkdansarna övade säkert inför midsommaraftonens uppvisningar.) Det blev mer som en repetition i dansmusikspel. Det är ju nyttigt i och för sig så vi såg det hela positivt. Vi skulle också spelat på Slussens bryggcafé men sjukdom satte käppar i hjulet för oss. För övrigt var vi i Ransäter i början på sommaren och bidrog med buskspel på campingen.

Vi var hos Kenneth Dalbris på medlemsresa den 28 maj. Ca 10 personer kom och det blev orkidévandring på Kinnekulle, besök på café och myskväll med sång, spel och mat på kvällen hemma hos Kenneth. Mycket trevligt.

Vi har tyvärr nåtts av ett dödsbud under försommaren.

En av våra äldsta medlemmar Sven-Erik Karlsson gick bort i början av sommaren. Han var med när Ådran bildades i Högås gamla skola på 70-talet. Då ägnade vi oss mest åt dans och utvecklades sedan vidare med sång, slöjd och matlagning. Vi tänker på hans hustru Gunilla Karlsson.

Nu till det som händer under hösten.

Den 13 augusti är det Uddevalla FolkmusikFestval. I år är den på två ställen.

Spelmansstämma i regementsparken samt dans på kvällen på Bohusläns museum Vi har blivit tillfrågade att spela i ca 20 minuter från scenen i Regementsparken. Det börjar kl.13.00 och vi spelar ca 14.15 på scenen. Vi gör ett ca 20 minuters framträdande. Vi behöver träffas för lite övning på scenprogrammet. Det gör vi hos Starks på fredag den 12 augusti kl.19.00. Anmäl ditt deltagande senast onsdag 10 augusti till Helen 0522-865 04 eller 0722-04 99 93.

Vi har också fått förfrågan om att spela en timme till dans på muséet. Det står på deras hemsida att dansen är på bryggan mellan 20.00- 24.00. Jag har i dagsläget inte fått reda på någon exakt tid men den 10:e borde jag ju ha fått reda på det.

Vi behöver inte ha en speciell övning inför detta eftersom vi har ett färdigt program sedan Gräfsnäsgården. Vi kanske ändå ses på muséet och spelar oss samman en stund innan? Det är ändå bra att veta om du har tänkt vara med och spela så hör av dig till Helen senast onsdag 10 augusti även i detta fall.

Saltö folkmusikfestival är den 9-11 september utanför Strömstad.

Bohusläns spelmansförbund har frågat Ådran om vi kan spela till dans där. Vi spelar till dans mellan 19.40-20.20 på lördagskvällen, 10:e september. Det är rätt långt att köra så det är bra om vi kan samåka dit. Vill vi ha fika får vi ta med det eller betala på Saltö ur egen ficka. Det ingår alltså inte fika i gaget denna gång.

Det är viktigt att ni anmäler ert intresse av att delta i denna spelning till Helen senast den 10 augusti. Telefonnummer enligt ovan. Det kan finnas möjlighet till övernattning i en stuga om man vill stanna över natten efter spelningen. Hör av er om intresse finns för detta.

Söndag den 18 september startar vi upp våra söndagsträningar på Holma skola.

Våra första söndagar kommer att ägnas åt repetitioner inför den 15 oktober. (Se nedan). Det är mycket viktigt att alla som ska vara med på spelningen i Västergötland kommer dessa gånger, då det var länge sedan vi övade scenprogrammet från förra året.

Ådran har fått förfrågan att spela konsert och dansmusik på Västergötlands Folkdansrings 80-årsjubileum. Det är lördag den 15 oktober i Önums bygdegård utanför Vara. Det hela börjar 18.30. Vår konsert blir ca 20.00 följt av dansspelning till midnatt. Avbrott för kaffe under kvällen någon gång. Boka in detta och anmäl ditt deltagande till Helen senast 10 augusti, se ovan.

Med detta utskick finns ett inbetalningskort för medlemsavgiften 2011.

Konstigt kanske du tänker, jag betalade ju i december? Det berodde på att kassörens tidsbrist gjorde att dessa inbetalningskort för 2010 inte blev skickade förrän i december. Vi ligger alltså fel i bokföringen p.g.a. detta. Nu hoppas vi på förståelse för problemet och att ni betalar in för 2011. Sen ligger vi rätt inför 2012.

Så till den stående vädjan

Vi har under en tid försökt att inventera våra saker som vi vet ligger i stugorna.

Tyvärr vet vi inte i vilken stuga, så vi vill gärna veta om du har någon ådrepryl och i så fall vad. Hör av dig till Sven-Åke: kent.stark@telia.com eller ring 0522-865 04, 070-341 39 18

Nu tror jag att all information har kommit med. Undrar ni något så är det bara att slå oss en signal.

Kulturella hälsningar från Styrelsen/Helen Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *