Majutskick

» Läs utskicket som pdf här

Bokenäsets Ådra
Maj 2011

Hejsan Alla Glada Ådror!

Nu är det vår och försommar i ett slag. Syrener, äppelträd och liljekonvaljer står nu i full blom trots att det är en hel månad kvar till skolavslutningar och Ransäter. Det finns nog inga liljekonvaljer kvar ens i Värmland att plocka till förtältet under spelmansstämman. Studenten närmar sig hos många och så även hos familjen Stark där näst äldste sonen står på tur.

Ådran har haft mycket för sig under våren.

Våra spelövningar avslutades för terminen i Holma den 8 maj. Julia Klingvall har varit hos oss två söndagar och då har vi gått mer noga in i Niklas Larssons låtar. Mycket spel och diskussioner blev det. Förhoppningsvis kan det bli mera
sådana övningar i höst.

Påskfesten gick av stapeln på Skärtorsdagen i Smedseröds Bygdegård. Vi var inte så många, 25-30 personer, men vi målade ägg, sjöng, åt, spelade och dansade under en mysig familjär stämning.

13-14 maj hade vi ungdomskurs samt ”Kom och spela din musik” i Bokenäs bygdegård. Bohusläns spelmansförbund hakade på kursen och vi samarbetade med ledare och kostnader för kursen. 19 var anmälda, 16 kom och det blev väldigt lyckat. Kanske ni har sett reportaget i Bohuslänningen?

Till spelmansstämman kom det mycket mera folk än förra året. Det enda som saknades var lite fler dansare. Nu är det dags att utvärdera dessa båda evenemang och planera för fortsättning.

28 maj blir det medlemsresa till Kenneth Dalbris. Vi tittar på olika orkidéer på Kinnekulle, eventuellt ett studiebesök i en cittra-och gitarrfabrik. Kanske kan vi också ta en sväng till Falbygdens ost eller ett annat ekologiskt gårdsmejeri i närheten. Besöket på cittrafabriken måste ske på förmiddagen har vi fått veta. Myskväll hos Kenneth med sång och spel. Möjlighet till övernattning finns. Ta med liggunderlag och sovsäck om du vill sova över.
Det bästa är att anmäla sitt intresse till Kenneth och komma överens om mötesplatser och vad ni vill göra. Hör av dig till Kenneth senast måndag 23 maj. Kenneths nummer är: 0501-421 99, 0768-30 54 96. Mail: kenneth.dalbris@telia.com

Ådran har också några musikaliska åtaganden under sommaren.

Det första är spel till dans på Gräfsnäsgårdens utedansbana i Slottsskogen, Göteborg, onsdag den 22 juni.
Det är tredje året som vi blivit tillfrågade och det är väldigt roligt. Det brukar vara god stämning och rätt mycket folk under kvällen. Vi övar till denna spelning tisdag den 14 juni samt tisdag den 21 juni hemma hos familjen Stark. Anmäl ditt intresse till Helen: 0522-86 504 eller 0722-04 99 93. Det går naturligtvis lika bra att maila: holge.troll@telia.com

I vårt närområde finns även dessa stämmor att åka på:

  • Askeröd, Hjärtum 28/5
  • I Värmland har vi såklart Ransäterstämman dit många åker 9-12/6
  • Fiskebäckens sten 18/6
  • Myckleby, Orust 16/7
  • Bräcke, Tjörn 30/7
  • Ålevik, Lysekil 31/7
  • Uddevalla FolkmusikFestival startar 9/8
  • Regementsparken, Uddevalla 13/8
  • Backamo, Ljungskile 3/9
  • Saltö Folkmusikfestival, utanför Strömstad 9/9-11/9

Hoppas att vi ses någonstans och kan spela lite tillsammans?

Ådran har också fått förfrågan att spela konsert och dansmusik på Västergötlands Folkdansrings 80-årsjubileum. Det är lördag den 15 oktober i Önums bygdegård utanför Vara. Det hela börjar 18.30. Vår konsert blir ca 20.00 följt av dansspelning till midnatt. Avbrott för kaffe under kvällen någon gång. Boka in detta och anmäl även här intresse av att vara med till Helen, se ovan.

Söndagsgruppen på Holma har börjat på ett nytt scénprogram där vi ska följa Bohusbanan från Strömstad till Göteborg. Vi har diskuterat att vi skulle ta en rekognoseringsresa med tåget från Strömstad till Göteborg. För min del har jag aldrig åkt tåg från Uddevalla till Strömstad så det kunde vara roligt att få en idé om hur det ser ut runt de olika orterna. Vi får se om det hinns med under sommaren eller om vi får ta det i samband med uppstarten av höstterminen.

Nu till lite tråkigare punkter men lika viktiga.

Det saknas fortfarande mailadresser på vissa medlemmar. Har ni skaffat en adress eller bytt mailadress kan ni väl skicka den till oss?!?! Har du fått ett kuvert med detta utskick kan du räkna med att vi inte har din mailadress.

Vi har under en tid försökt att inventera våra saker som vi vet ligger i stugorna. Tyvärr vet vi inte i vilken stuga, så vi vill gärna veta om du har någon ådrepryl och i så fall vad. Hör av dig till Sven-Åke: kent.stark@telia.com eller ring
0522-865 04, 070-341 39 18

Nu tror jag att all information har kommit med. Undrar ni något så är det bara att slå oss en signal.

Ta genast fram era almanackor och boka in alla skojigheter.

Kulturella hälsningar från Styrelsen/Helen Stark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *