Om föreningen

Gör som vi, bli en Ådra!

Bokenäsets Ådra är en förening verksam i mellersta Bohuslän som sedan slutet av 1970-talet ägnat sig åt att utforska och återanvända den bohuslänska låt-, vis- och danstraditionen.

Vi har spelat, sjungit och dansat med och för varandra – spontant och ofta brötigt – men även rätt välarrangerat för betalande publik.

Vi har producerat vishäften, en LP-skiva, ett kassettband med barnvisor (sålt i 11 000 exemplar – ett av Sveriges mest spridda folkmusikfonogram!). Vi har ordnat cirklar och helgkurser, visstugor, fester, Folkmusikens dag på Bohusläns museum, lagat mat efter traditionella recept och utforskat lokala traditioner, sedvänjor och hantverk.

Som medlem i Bokenäsets Ådra får Du regelbunden information om vad vi sysslar med. Du får erbjudanden om kurser i dans, spel och sång, Du blir inbjuden till visstugor och andra medlemsträffar, Du har också själv möjlighet att påverka vår verksamhet i någon riktning som skulle intressera just Dig.

Att bli medlem ett år kostar 200 kronor för vuxna, 50 kr för studerande upp till 25 år. Betalas in på vårt postgiro 43 22 910-3.

Varför inte satsa två hundringar på oss … och bli en Ådra Du också?! Vi tar gårna emot nya medlemmar!

Välkommen som medlem!

Bokenäsets Ådra

Boka oss!

Vi spelar gärna till dans eller har en konsert med bohuslänska låtar och visor. Hör av dig till oss om du är intresserad av att boka oss!

Epost: bokenasets.adra@hotmail.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *